اسید اولئیک
اسید اولئیک Oleic acid با نام های دیگری چون Elairic acid و الایریک اسید ، یک اسید چرب با فرمول شیمیایی C18H34O2 می باشد.
شکل ظاهری اسید اولئیک به صورت مایع روغنی زرد کمرنگ یا مایل به قهوهای است.
این اسید چرب با یک پیوند غیراشباع در بسیاری از جانوران و روغنهای گیاهی یافت میشود ولی اولئیک از نام زیتون مشتق شده است.
خصوصیات اسید اولئیک :
فرمول مولکولی : C18H34O2
جرم مولی : 282.4614 g/mol
شکل ظاهری : زرد رنگ پریده یا متمایل به قهوهای مایعی روغنی با بویی شبیه گوشت خوک
چگالی: 0.895 g/mL
دمای ذوب: 13-14 °C (286 K)
دمای جوش : c]360 ° (633 K) (760mm Hg)[
انحلالپذیری در آب: نامحلول
انحلالپذیری در متانول : محلول
Oleic acid
Chemical compound
Oleic acid is a fatty acid that occurs naturally in various animal and vegetable fats and oils. It is an odorless, colorless oil, although commercial samples may be yellowish. In chemical terms, oleic acid is classified as a monounsaturated omega-9 fatty acid, abbreviated with a lipid number of 18:1 cis-9.
Formula: C18H34O2
Molar mass: 282.47 g/mol
Density: 895 kg/m³
Boiling point: 360 °C
Melting point: 13 to 14 °C (55 to 57 °F; 286 to 287 K)
Safety data sheet: JT Baker
Solubility in water: Insoluble
کاربرد اسید اولئیک :
میزان چربی بالای اسید اولئیک آن را یک مرطوب کننده بزرگ می سازد به طوری که برخی از شرکتهای لوازم آرایشی و بهداشتی آن را به لوسیونها و صابونهای آرایشی خود اضافه کرده تا توانایی خود را برای تولید محصولات مناسب برای تغذیه پوست بالا ببرند.
تولید کنندگان مواد غذایی غالبا با تمرکز بر روی فواید سلامتی این اسید اولئیک با افزودن آن به سس سالاد، محصولات پخته شده، بستنی، لیمونادها، و طیف وسیعی از غذاهای آماده، معمولا به عنوان جایگزینی برای چربیهای حیوانی مانند کره و یا روغن خوک سرمایه گذاری میکنند.
اسید اولئیک مرک یا الئیک (اولئیک) اسید مرک
نام ماده : Oleic acid vegetable
کد محصول مرک: 100471
درصد خلوص: Ph Eur,BP,NF
اسم دوم: Elairic acidو الایریک اسید
فرمول: C18H34O2
C A S NUMBER : 112-80-1
مولار: 282.46 g/mol
قابلیت محلول شدن: (20 °C) insoluble
نقطه جوش: 360 °C (1013 hPa)
درجه ذوب: 16 °C
انبوهی: 0.89 g/cm3 (20 °C)
میزان اسیدی: (H2O) not applicable
نقطه اشتعال: 188.9 °